Розуміють, як ніхто у Європі: Хорватський доброволець ООС розповів, як громадяни його країни реально ставляться до війни Росії з Україною

Ще в лютому 2015 року влада Хорватії заявила, що не буде переслідувати громадян, які добровільно вирішили приєднатися до регулярних формувань українських військ.
Хорват воює на Донбасі за Україну. Фото: скріншот з відео.

Абсолютна більшість жителів Хорватії підтримують Україну в боротьбі проти російської агресії. Про це в інтерв'ю розповів доброволець полку "Азов" з Хорватії Денис Шелер, який вже чотири роки воює за Україну на Донбасі, передають Патріоти України.

Шелер пояснив, що проти нього немає кримінальних справ через рішення піти воювати за Україну, - ще в лютому 2015 року колишня влада Хорватії заявила, що не буде переслідувати громадян, які добровільно вирішили приєднатися до регулярних формувань українських військ.

"Якби влада таким займалася, це було б неетично і аморально, адже під час війни в самій Хорватії дуже багато іноземних добровольців воювали і віддали свої життя за незалежність Хорватії, тому в нас на це дивляться трохи по-іншому. Проблеми з законом були б, якщо б громадянин Хорватії поїхав воювати на стороні терористичних незаконних угруповань "ДНР" і "ЛНР". А так офіційна політика Хорватії дуже чітко визначає абсолютну підтримку Україні, і наша країна має таку ж чітку позицію стосовно війни на Донбасі й анексії Криму", - пояснив доброволець.

За його словами, таку позицію підтримує не тільки влада, а й більшість громадян Хорватії. "З початком Революції дуже багато хорватів підтримали Майдан. Але були, звичайно, і ті, хто повірив в російську пропаганду, але це ж не тільки в Хорватії: до середини 2015 року українська позиція в Європі взагалі була дуже слабкою, інформаційна робота майже не велася, а більшість інформації про конфлікт приходила з Москви. Але сьогодні абсолютна більшість хорватів підтримує Україну. Свідчення тому – безліч українських дітей, поранених, ветеранів або просто українських туристів, які поїхали до Хорватії на відпочинок чи реабілітацію й відчули позитивне ставлення до себе", - підкреслив Шелер.

Джерело: Апостроф

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...