РПЦ може оголосити Україні "православний джихад", - журналіст

Війну в Сирії називають "священною", скоро доберуться і до України.

РПЦ цілком на боці Кремля. Фото: asialive.infoУ російській православній церкві вже почали обговорювати можливість оголошення війни проти України, яку веде РФ, - "священною". Так, екс-редактор журналу Московської патріархії (офіційний журнал РПЦ) Сергій Чапнін заявив, що відповідну заяву протоієрей Всеволод Чаплін зробив щодо Сирії, передають Патріоти України.

"Коли протоієрей Всеволод Чаплін говорить, що ми ведемо "священну боротьбу" в Сирії, то залишається лише півкроку до того, щоб почати говорити і про Україну", - заявив він. Чапнін зазначив, що в певних колах російського суспільства є запит називати війну проти України - "священною".

На запитання журналіста про те, що деякі росіяни вже так говорять про війну на сході України, він відповів, що такі висловлювання необхідно зупинити, інакше війна проти українців отримає не тільки моральне виправдання, але і свого роду "божественну санкцію". Разом з тим Сергій Чапнін сказав, що жодна війна не може бути виправдана, тим більше з боку церкви.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...