РПЦ над прірвою: Опальний поводир російського православ'я тлумачить, що означає автокефалія України для Москви

Андрій Кураєв впевнений, що у разі отримання УПЦ КП Томосу, представники РПЦ МП почнуть шукати у грецькій церкві "єресь" та оголосять себе єдиними "правильними православними".
Андрій Кураєв. Фото: соцмережі.

Отримання Українською православною церквою Томосу на автокефалію від Вселенського патріархату може спричинити нову хвилю самоізоляції Російської православної церкви. Про це заявив російський богослов, філософ і церковний учений Андрій Кураєв, передають Патріоти України.

За його словами, якщо автокефалія прийде не з Москви, а з Фанара (місцевість у Стамбулі, де знаходиться резиденція Вселенського патріарха, - ред.), вона викличе суперечку між Московським і Вселенським патріархатами. Богослов упевнений, що за такого сценарію російські церковні спікери вдадуться до тактики висміювання цього рішення і оголосять про розкол із грецькими церквами.

«Цей розкол потребуватиме палива та аргументів. Для цього потрібно буде знайти у греків єресь. І почнеться догматизація речей, які раніше не засуджувались. А, у них новий стиль і лавки в храмах! Вони екуменісти! Вони причащаються без сповіді! Ну і так далі. Загалом, [це] ще одна лінія фронту, ще одна залізна завіса. І ще крок на шляху деградації нашої, російської церковної думки, риторики і життя», - впевнений богослов.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...