"Ручне" судилище: У Генпрокуратурі повідомили про підозру екс-голові та заступнику Вищого госпсуду

Слідство має докази того, що судді Артур Ємельянов та Віктор Татьков у 2011- 2014 р.р. фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень, незаконно втручаючись в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, діяльності судів.

Віктор Татьков і Артур Ємельянов. Фото:zerkalo.mk.ua

Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім Голові та заступнику Вищого господарського суду України, а нині суддям цього суду. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України.

Йдеться про суддів Артура Ємельянова та Віктора Татькова, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

"Слідство має докази того, що ці особи в 2011- 2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій." - написав Луценко.

Як відомо, Верховна Рада звільнила Татькова з посади голови Вищого госпсуду за законом про люстрацію 29 вересня.

У своїй декларації за 2013 рік Ємельянов, який за часів Януковича був у керівництві Вищого госпсуду, задекларував дві земельні ділянки, два житлових будинки і 12 квартир. Утім, колеги по суддівському корпусу не побачили у декларації Артура Ємельянова невідповідності рівню його доходів.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...