Рука руку миє: Місцевий суд відмовив прокуратурі у відстороненні міського голови Черкас

Рішення суду органами прокуратури та слідства розцінено як необгрунтоване, у зв’язку з чим вирішується питання про його оскарження.

Міський голова Черкас Андрій Бондаренко. Ілюстрація: Главком.

Соснівський райсуд Черкас відмовився відсторонити від посади мера Андрія Бондаренка, прокуратура оскаржить судове рішення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, передають Патріоти України.

«Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва під час досудового розслідування кримінального провадження за підозрою міського голови м. Черкаси у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 351, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси 15.11.2018 відмовлено в задоволенні клопотання прокурорів про відсторонення підозрюваного від посади», - йдеться у повідомленні.

Це рішення суду органами прокуратури та слідства розцінено як необгрунтоване, у зв’язку з чим вирішується питання про його оскарження до апеляційного суду Черкаської області. Разом з тим, розгляд клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу відкладено на понеділок 19 листопада.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...