"Русские своих не бросают?": Терористи на Донбасі залишити помирати свого солдата на полі бою

Пораненого бойовика з поля бою евакуювали українські медики.

Ілюстрація: vchasnoua.com

Бойовики у зоні проведення Антитерористичної операції продовжують обстрілювати українські позиції із озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії зіткнення. Загалом упродовж доби 19-20 січня противник 7 разів порушив режим тиші. Через загрозу життю, українські воїни були вимушені в одному із випадків відкривати вогонь у відповідь. Про це йдеться у традиційному звіті прес-центру штабу АТО, повідомляють Патріоти України.

Так, за інформацією українських військових, на Луганському напрямку противник декілька разів порушив режим припинення вогню на Світлодарській дузі, обстрілявши із 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів оборонців Луганського, а поблизу Станиці Луганської незаконні збройні формування влаштували нетривалий обстріл зі стрілецької зброї.

Щодо Донецького напрямку, то тут ворог активізувався на Приазов’ї. "У післяобідній час у районі Широкиного українські оборонці помітили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, що рухалася у бік наших позицій. Коли відстань стала критично близькою, наші воїни відкрили вогонь зі стрілецької зброї та змусили диверсантів відійти. Противник покинув на полі бою одного пораненого. Силами наших оборонців його було евакуйовано з поля бою та надано медичну допомогу", - підкреслюють у Штабі.

Крім того зазначається, що у вечірній час у цьому ж районі окупанти неодноразово вели вогонь із важких мінометів - понад півтора десятка мін калібру 120 міліметрів розірвалися поблизу українських позицій біля Широкиного та Водяного. У результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...

На близькій до Землі планеті може існувати життя: Вчені заявили про сенсаційне відкриття

понеділок, 29 квітень 2024, 7:30

Астрономи припускають, що на відносно близькій до нас суперземлі під назвою К2-18b може існувати позаземне життя. Виявлену там органічну сполуку можуть виробляти тільки живі організми, вважають учені. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України...