"Русским вход воспрещен": Відомому блогеру, опозиціонеру-антибандерівцю відмовили у в'їзді на підконтрольну США територію через паспорт РФ

​Громадянам Росії заборонили в'їзд до Американського Самоа — це територія, яка офіційно перебуває під контролем США, але не входить до їхнього складу.

Ілля Варламов. Фото:Chastnik.ru

Відомому блогеру Іллі Варламову відмовили у наданні візи на підконтрольну частину США — Американське Самоа — через його російське громадянство. Про це Варламов написав у своєму блозі в Livejournal, передають Патріоти України.

"Вперше маю таку проблему, що громадянам Росії заборонено в'їзд куди-небудь. У понеділок, як ви знаєте, я їду в Океанію, дивитися на далекі острови. Серед іншого зібрався відвідати Американське Самоа. Це такий позашлюбний син США. Формально це територія США, але не включена до складу. Тобто президент США має право суверенітету над територією, а також є гарантом місцевої конституції, а уряд США розв'язує тут всі питання. Місцеві жителі вважаються американцями, але не громадянами, і голосувати не можуть", — розповів блогер.

Він додав, що окрім візи США на Самоа треба отримувати іншу візу, але йому відмовили.

"Оскільки це не зовсім США, потрібно отримувати окрему візу крім візи США. Зазвичай її роблять на запрошення місцевого жителя або на запрошення готелю. Я зібрав всі необхідні документи, відправив в їх міграційний офіс, але у в'їзді мені відмовили", — написав Варламов.

При цьому блогер навів слова відмови представника імміграційної служби: "Погані новини. На жаль, імміграційна служба Американського Самоа має заборону в'їзду туристам із паспортом громадянина РФ. Усе це новина для мене, через яку я не мав змогу обробити ваш запит на отримання візи. Сподіваюся, ви отримаєте змогу відвідати нас іншим разом, коли цю заборону буде скасовано".

Варламов, своєю чергою, додав: "Для тих, хто не зрозумів, що вони пишуть, то громадянам Росії тепер в'їзд заборонений. І вони чекають на мене, коли бан знімуть, ну або я отримаю інше громадянство. Цікаво, що заборона для російських громадян була введена зовсім недавно. Мабуть, "старий" Трамп доклав руку".

Крім того, блогер наостанок сказав: "Наскільки я знаю, це перша територія, яка забанила громадян Росії. Сподіваюся, Марія Захарова розбереться!"

Слід зазначити, що Американське Самоа — територія, яка офіційно перебуває під контролем США, але не входить до їхнього складу.

"Був ранок": На Прикарпатті чоловік кинувся в охоплений вогнем будинок, щоб врятувати 2-річну дівчинку: як усе закінчилося На Прикарпатті чоловік кинувся в охоплений вогнем будинок, щоб врятувати 2-річну дівчинку

понеділок, 6 травень 2024, 17:56

На Прикарпатті, в селі Долиняни, чоловік вихопив з полум'я дворічну дівчинку. У хаті, що загорілася, жили переселенці з Херсонщини. Один з малюків у кімнаті бавився сірниками - вогонь миттєво поширився всім будинком. Сусід, не вагаючись, поліз в охопле...

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

понеділок, 6 травень 2024, 17:24

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 діб. Відповідна інформація з’явилася на сайті парламенту, передають Патріоти України. Обидва законопроєкти внес...