Рвуться до влади: Понад 1000 осіб у "ДНР" стали "кандидатами в депутати"

Реєстрацію на "праймеріз" пройшли 1095 осіб, ще близько сотні отримали мотивовану відмову

Фото: "Донбасс.ua"

Оприлюднені кінцеві дані регістрації кандидатів на так званий "праймеріз", який "ДНР" планує провести 2 жовтня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на donbass.ua.

"Регистрация кандидатов на праймериз завершилось. Мы отмечаем большую активность и заинтересованность в процедуре регистрации общественных организаций и самовыдвижнцев. 1095 человек на должности местных глав и кандидатов в депутаты прошли регистрацию. Их документы соответствуют всем требованиям проведения праймериз", - заявив "прес-аташе тимчасової виборчої комісії" Олег Баликін на брифінгу 18 вересня.

"97 из подавших документы получили мотивированный отказ. Чаще всего причиной отказа было отсутствие подписных листов. Агитационная компания начнется с завтрашнего дня. Есть договоренность со СМИ предоставить возможность изложить свою позицию всем кандидатам", - додав Баликін. Цікаво, що він підтримав ідею присутності і представників українських ЗМІ на "праймеріз", за умови отримання ними акрелитації для роботи в "ДНР".

Нагадаємо, 14 вересня у "ДНР" почалася регістрація кандидатів. Мета проведення даної процедури перед місцевими виборами, дата яких невідома, - довести світові, що "влада" "республіки" легальна та навіть демократична. Але, звісно, спостерігачі ОБСЄ та інших серйозних організацій не мають наміру приймати участь у цьому дійстві, пише видання.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...