Чорна заздрість?: Рибалці з Києва, який вполював сома-гіганта, погрожують розправою (фото)

Люди у мережі легковажно пропонують "відпускати" подібних риб назад у водойми, хоча це може бути дуже небезпечно, чому є багато підтверджень.

Сом-гігант. Фото: соцмережі

Нещодавно киянин Валерій Прошковський виловив гігантського сома. Рибу довжиною 2,5 метра і вагою 90 кг він виборов під час підводного полювання 15 листопада в річці Десенка недалеко від торгового центру Skymall. За оцінками експертів, сому було близько 50 років. Після того, як фотографії його улову з'явилися в мережі, Валерію почали надходити телефонні погрози від невідомих, інформують Патріоти України з посиланням на Vgorode.ua.
"Спочатку мені дзвонили з усієї країни, вітали. Але після того, як про мене рознесли інформацію в соціальних мережах і газетах, почали надходити телефонні погрози розправи від невідомих. Я за дітей своїх тепер боюся", - розповів Прошковський.

Більшість обурюються, що рибалка не відпустив унікальну рибину, яка могла дати потомство. А голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков і зовсім назвав Прошковського браконьєром. Михайло Макуха з рибальського форуму пояснює, що підводне полювання у внутрішніх водоймах країни, до того ж під час зимівлі - це вибивання маточного поголів'я риби. Що веде до зменшення її чисельності. На що Валерій дав свій коментар у відповідь на всі випади в його сторону.

Зазначимо, що сом - небезпечна риба. Багато відомих фактів про напади сомів на птахів та навіть дітей. Зокрема, на Сумщині за радянських часів сом-гігант спочатку викрадав телят під час водопою, а потім, коли пастухи припинили водити худобу на цю водойму, рибина почала нападати на людей. Її жертвами стали двоє дітей та дівчина. Тому звинувачення Валерія у "вбивстві бідної рибки" не можуть бути обгрунтовані "любов'ю до природи".

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...