"З ним на війні зіштовхнувся один раз": Ярош про вбитого СБУ-шниками голову ДРГ у Києві

Безкомпромісного борця і революціонера у знешкодженому українською спецслужбою диверсанті лідер "Правого сектора" не бачив.

Дмитро Ярош. Фото:www.aif.ua

Керівник "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) Дмитро Ярош критично висловився про колишнього бійця ДУК Олега Мужчиля, який був убитий у Києві в ході спецоперації СБУ по ліквідації диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ). Про це йдеться в його заяві, опублікованій на офіційній сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

Ярош зазначив, що Олегу Мужчилю не довіряв ніколи. За його словами, на це "були свої причини".

"З ним на війні зіткнувся один раз. Був серпень 2014 року, ми тільки що вийшли з-під Саур-могили і він з'явився на базі 5-го батальйону ДУК ПС. Сказав, що хоче приєднатися до нашої фронтової діяльності.

Мене це зацікавило, тому що він був місцевий і люди зі знанням території були дуже потрібні. Якраз прийшла розвідувальна інформація, що в районі Оленівки катаються російські "Тигри".

Відповідно, було прийнято рішення відправити в цей район нашу ДРГ для влаштування засідки на російських окупантів. Почалася робота : група вийшла, Олег пішов у головному дозорі і десь загубився. Завдання виконано не було", - розповів Ярош.

Після цього, за словами керівника ДУК ПС, Мужчиль зник разом з виділеною йому зброєю і пристроєм нічного бачення. А через деякий час з'явився в тилу на наших тренувальних базах і був притягнутий посадовими особами ДУК до розгортання відділу розвідки. "Успіхів у нього на цьому терені не було", - зазначив Ярош.

"Але спостерігав інше: непереборне бажання перевести ДУК ПС по боротьбі з зовнішнім ворогом (для чого Корпус і створювався) на терористично-диверсійну діяльність проти існуючої влади, тобто знищити унікальне добровольче загальнонаціональне явище.

Крім того, після поранення, лежачи в лікарні, я почав відстежувати цілеспрямовану роботу, яку він вів з дискредитації керівництва ПС, сіяння розбрату, плетіння інтриг і тому подібного. Ось така правда життя", - йдеться в заяві Яроша.

"Хтось із нього зараз буде ліпити "безкомпромісного борця" і "революціонера". Це ваша справа ... Я його таким не бачив", - підсумував керівник ДУК ПС.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...