Самогубства, вбивства та спалення живцем: Що відбувається в дитячому інтернаті на Івано-Франківщині (відео)

В Україні працює більше 700 притулків - це більше, ніж в будь-якій іншій європейській країні.

Сирота. Фото: "Голосно"В українських інтернатах відбуваються не тільки знущання, але і вбивства. Про це дізналися журналісти в ході розслідування для програми "Гроші", повідомляють Патріоти України.

В Україні працює більше 700 притулків - це більше, ніж в будь-якій іншій європейській країні. Один з найстрашніших розташований в Снятині Івано-Франківської області. Тут в 2015 році заживо спалили хлопця, а в 2016 році один з підлітків вистрибнув з третього поверху. Місцеві жителі кажуть, що в інтернаті відбуваються замахи на життя і замовні вбивства.

Глава міжнародного фонду, який займається дітьми-сиротами, Ніна Катанова вважає, що причиною цих розправ можуть бути гроші. Щорічно близько 7,5 млрд грн виділяється на інтернати, на одну дитину щомісяця - понад 20 тис. грн, з яких діти отримують лише копійки.

"Тільки 10% йде на дітей, а решта - йде на комунальні послуги, викладачів і вчителів", - додала Катанова. Вихованець інтернату в Снятині Василь Бойчук підтвердив, що в притулку дійсно б'ють дітей. "Вони брали і заводили в туалет, а там робили, що хотіли", - говорить він.

Крім того, йому держава пообіцяла будинок за 400 тис. грн, які були на нього виділені, але чоловік отримав житло, куплене втричі дешевше, без газу та інших зручностей. У ситуації зникнення грошей намагався розібратися соціальний працівник Сергій Сідлярчук. У його двір кинули вибухівку. Після викрили цілу систему заробітку на дітях екс-директора інтернату Леоніда Шимчука, який зараз заарештований.

Україну накриє травневий сніг: Синоптики уточнили прогноз

неділя, 5 травень 2024, 5:58

В Україні травень обіцяє бути сніжним. Сніг торкнеться кількох районів країни. Раніше ми писали, що сніг випаде на початку місяць, прогноз мінився, синоптики говорять що засніжить в середині травня. Про це повідомляє Ventusky. . Мешканці таких областе...

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей