Савченко була не першою: Аваков розповів про ще один план убивств у Верховній Раді

За словами голови МВС, банда Михайла Лабутіна планувала розстріляти по депутату від кожної фракції.

Арсен Аваков. Фото: korrespondent.net.

Затриманий нещодавно в Румунії екс-глава "Укрспирту" Михайло Лабутін разом з подільниками теж планував вбивства у Верховній Раді, як і позафракційний народний депутат Надія Савченко. Про це в інтерв'ю Лига.net заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України.

За його словами, банда Лабутина планувала розстріляти по депутату від фракції. "Справа Савченко-Рубана - не перша ситуація за останні місяці. Перша трапилася з бандою під керівництвом Лабутіна (колишнім главою Укрспирту), який був недавно на нашу ордеру затриманий в Румунії. У нього схема була аналогічна - бандити обговорювали з подільниками, як вони увірвуться декількома десятками автоматників до Верховної Ради, візьмуть від кожної фракції по одіозному депутату (практично цитую їхню розмову), виведуть на Площу Конституції і там розстріляють. Після цього - попросять підтримки українського народу", - сказав Аваков.

Він також підтвердив, що Лабутін планував його убивство. "Планували підірвати мій автомобіль снарядом від гармати Гіацинт, купленим за 100 тисяч доларів - тому що той, хто їм може завадити, "їздить на броньованій машині". А щоб військові не втрутилися, планували дати командирам двох військових частин, які дислокуються під Києвом, по кілька мільйонів доларів - про що вели з ними переговори. Для нормальної людини це все здається схожим на шизофренію. Але є люди, які в реальність такого сценарію вірять, і готові діяти", - заявив міністр.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...