Хресна Хода УПЦ МП виявилася прикриттям для зустрічі керівників таємного патріотичного церковного братства

Під носом у керівництва МП до Києва прибули священики на таємні збори патріотичного міжконфесійного братства

У Церквах України створено таємну організацію патріотів: під прикриттям Хресної Ходи відбулася зустріч керівників братства

Стало відомо, що відбувалося за лаштунками «Хресної Ходи Путіна». Під самим носом Митрополитів та Президента відбулася зустріч представників великої опозиційної внутрішньоцерковної організації.

Священнослужителі з усієї України прибули до столиці не лише для молитви «за мир». Як виявилося, проведення цього дійства було використано не тільки для проросійської політики церковних діячів, а й для інших цілей, про які громадяни, а також Москва, навіть не здогадувалися.

Під виглядом «Хресної Ходи» до Києва разом з нічого не підозрюючими вірянами та священиками МП прибули десятки священиків УПЦ МП, які вже біля трьох років є членами міжконфесійного патріотичного таємного братства, що займається створенням Єдиної Помісної Церкви в Україні. Представники цієї організації – це, крім священнослужителів УПЦ МП, і УПЦ КП, а також УАПЦ та УГКЦ, в братстві є навіть католицькі кардинали. Саме завдяки оточенню одного з них нашому спецкореспонденту вдалося взнати цю інформацію. Прикриттям для настільки великої та важливої зустрічі в Київській штаб-квартирі наших патріотів і стала розпіарена «Хресна Хода».

Наразі відомо, що зустріч членів братства патріотів за Єдину Помісну Церкву відбулася у Києві в день Хрещення Київської Русі-України. Присутніми були представники п’яти різних християнських конфесій. За даними нашого джерела, це була одна з найбільших зустрічей обласних ватажків та головних керівників братства. Це патріотичне об’єднання на сьогодні є дуже чисельним у церковному середовищі, навіть по поверхневим розрахункам. Звісно, прізвища керівників, символіка та місцезнаходження усіх зборів громади братства тримаються в повній таємниці від проросійських політиків та «поки що офіційного» церковного керівництва.

Місце та час проведення, а також питання, які обговорювались керівниками таємної організації, звісно, не розголошувались. Відомо, що питання Єдиної патріотичної Церкви в Україні є причиною створення такої спільноти, а її членами можуть бути тільки священнослужителі (та їх найближче оточення) різних рангів усіх християнських конфесій держави.

За упертими чутками, наразі готувалося затвердження «дорожньої карти» створення Єдиної Помісної патріотичної Церкви. Яким буде наступний крок церковних патріотів – невідомо.

Виникають питання до митрополита Онуфрія та Вадима Новинського, які офіційно були головними організаторами Ходи: чи це Новинський за спиною митрополита у свої «проросійські ряди» впустив патріотів, чи Онуфрій, прикриваючись «Русским православием», приховав від свого спонсора такі шокуючі факти?

Спецкореспондент Іван Пилипенко

Ред.ПУ: Інформація перевіряється, журналісти прикладуть максимум зусиль, щоб пролити світло на те, що відбувається за церковними лаштунками.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...