Серце не витримало: Заступника голови Меджлісу забрали прямо з судилища окупантів

Однак це не зупинило суддю Рубе незаконно оголосити постанову про направлення на стаціонарну психіатричну експертизу Ільмі Умерова за його відсутності.

Фото:Twitter

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров госпіталізований із залу суду. Про це повідомив у своєму Twitter адвокат Умерова Микола Полозов, передають Патріоти України.

"Ільмі Умерову стало погано в залі суду. Викликали швидку. Суддя розпорядилася вивести всіх із залу і зачитує відмову в задоволенні відводу, незважаючи на стан Умерова. Не чекаючи швидкої, відмовивши в допуску людей до зали, де-факто в закритому режимі, без стадії дебатів, суддя Рубе пішла на рішення.

Швидка приїхала в суд. Дуже високий тиск, несуть кардіограф. Вирішується питання про госпіталізацію Ільмі Умерова із залу суду в зв'язку з різким погіршенням стану його здоров'я. Прямо в залі суду Умерову лікарі швидкої допомоги проводять кардіографічні дослідження.

Тиск 220/100, небезпека інфаркту. Ільмі Умерова госпіталізували із зали суду. Підозра на інфаркт. Суддя Рубе вирішила незаконно оголосити постанову про направлення на стаціонарну психіатричну експертизу у відсутності Ільмі Умерова", - розповів адвокат про те, що відбувається на судилищі окупантів.

"Суддя Рубе прийняла рішення відправити Ільмі Умерова на стаціонарну психіатричну експертизу", - додав пізніше Полозов.

Як повідомлялося раніше, у вівторок, 9 серпня, Ільмі Умеров був на допиті в ФСБ, де йому і вручили повістку на 11 серпня. Раніше Ільмі Умеров подав скаргу на постанову про порушення кримінальної справи. Він також направив на ім'я слідчого ФСБ заяву про відмову добровільно проходити амбулаторну судово-психіатричну експертизу, розцінивши її як спробу дискредитації особистості і приниження ділової репутації.

Відносно Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в окупованому Криму порушили кримінальну справу за ст 280.1 КК Росії (сепаратизм).

У російському правозахисному центрі "Меморіал" назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова в анексованому Криму незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...