Ще не на повітря: Окупаційна влада в Криму ввела "податок на дощ"

Дощова вода тепер в Криму - практично стратегічний товар.

"Дорогоцінна" дощова вода Криму. Фото: gazetavv.comУ квитанціях "Води Криму" для підприємців з'явилася нова графа - прийом і відведення поверхневих стічних вод, або так званий "податок на дощ", пишуть Патріоти України про повідомлення сайту Нескучные новости.

Таким чином, в залежності від частоти і рясності дощів до сум за водопостачання та водовідведення додається і сума "податку на дощ", яку підприємці зобов'язані сплатити через розрахунковий рахунок "Води Криму".

Новий платіж регламентується Федеральним законом Російської Федерації «Про водопостачанні та водовідведенні", прийнятим ще за часів президентства Дмитра Медведєва. У 2013 році він був введений для жителів Санкт-Петербурга, а навесні 2016 році обкласти новим податком вирішили також жителів Краснодарського краю і тимчасово окупованого Криму.

Як пояснили ситуацію в прес-службі "Води Криму", у них беруть гроші за прийом і відведення поверхневих стічних вод. Причина такої виплати - наказ Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства Російської Федерації №639 від 17 жовтня 2014 року. Величина розраховується з позитивної різниці між фактично випавшими опадами і розрахунком, який вказаний в наказі. У разі негативної різниці, нарахувань не відбувається.

Раніше всі витрати за відведення поверхневих стічних вод несли водоканали, чия діяльність субсидувалася з бюджету. Поки що в Криму "податок на дощ" платять тільки підприємці, яким тепер велика кількість опадів виллється в істотні додаткові витрати.

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...