Ще той монстряка: Вчені змоделювали тіло людини, стійкої до ДТП (фотофакти)

Основними критеріями стала не краса і зовнішній вигляд, а стійкість і здатність до виживання, про що, власне кажучи, і свідчить зовнішність експоната.

Вчені створили людину-монстра, стійкого до ДТП. Фото: hitech-news.ru.

Учені з Австралії відтворили модель того, як повинна виглядати людина, щоб залишитися живою і неушкодженою після аварії або серйозного ДТП, повідомляють Патріоти України з посиланням на Hескучные новости.

Дослідники назвали експонат - Грехем. У нього непропорційно величезна голова, ніс знаходиться всередині черепної коробки, сильна грудна клітка, додаткові соски між ребрами, а шиї немає взагалі.

За словами вчених, невразлива при ДТП людина повинна виглядати саме так. Грехем є частиною кампанії, яка намагається запобігти величезнаій кількості аварій. Розробники таким чином намагаються показати людям, наскільки вони беззахисні перед автокатастрофою і смертю.

Скульптор працював разом з хірургом-травматологом і експертом по автокатастрофах країни. Основними критеріями стала не краса і зовнішній вигляд, а стійкість і здатність до виживання, про що, власне кажучи, і свідчить зовнішність експоната.

У Грехем широке обличчя з увігнутими носом і вухами, а також відсутня шия, щоб виключити її перелом і травми від різких ударів і поворотів голови. Від зламаних ребер врятують додаткові соски, а потужні груди захистять від пошкоджень серця і внутрішніх органів. Ноги прототипу дуже сильні і стійкі, вони не зламаються, якщо на нього наїде машина. Товста шкіра захистить від саден і ран при падінні.

За словами розробників, Грехем зможе втриматися в сидінні автомобіля навіть в ті моменти, коли проста людина на це не здатна.

Скульптуру виставили в музеї міста Вікторії. На тому ж місці створили спеціальну інтерактивну площадку, на якій можна краще розгледіти «монстра» і дізнатися, що у нього всередині.

"Це вже дно чи ще чекати, що звідти постукають?": "Квартал 95" висміяв рівненського воєнкома, але українці обурились (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 20:29

Гумористи студії «Квартал 95» втрапили у черговий скандал – цього разу вони розбурхали мережу жартами про військових. Користувачі обурилися висміюванням військовослужбовців під час війни та назвали номер «святом несмаку й сексизму», передають Патріоти ...

Захищав Україну та кожного з нас: На війні загинув стрілець-санітар із Харківської області

понеділок, 6 травень 2024, 20:14

Під час захисту України на Донецькому напрямку загинув воїн 54-ї бригади. Це сталося 10 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Верхньокам’янське Бахмутського району Донецької області. Олег Куров був стрільцем-санітаром механізованого відділення мех...