Щільно взявся за мера-КДБіста: Пенсіонер з Мелітополя прискорює декомунізацію рідного міста

З активістом погодився і Український інститут національної пам'яті

Фото: ria-m.tvПенсіонер Олексій Ніколаєнко продовжує вимагати декомунізації міських символів і споруд. Не дочекавшись, поки влада демонтує деякі з них, активіст попросив роз'яснень у Українського інституту національної пам'яті. Там пояснили, що демонтувати доведеться і меморіальну дошку екс-меру Мелітополя Віктору Сичову через те, що він був офіцером в Комітеті держбезпеки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ria-m.tv.

Нагадаємо, меморіальна дошка екс-меру Віктору Сичову розташована на будівлі ДК ім. Т. Г. Шевченка. Демонтувати її Олексій Ніколаєнко пропонував відповідно до Закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки». Пенсіонер відзначав: згідно автобіографічним даними, Сичов В. А. з 1974 року служив на офіцерських посадах в Комітеті державної безпеки. А під дію Закону підпадають зображення, пам'ятники, пам'ятні знаки, написи, присвячені подіям, пов'язаним з діяльністю комуністичної партії і радянських органів державної безпеки. Тобто меморіальна дошка також підлягає декомунізації.

"З активістом погодився і Український інститут національної пам'яті. У відповіді на запит пенсіонера значиться, що символіка комуністичного тоталітарного режиму включає в себе в тому числі зображення, пам'ятники, пам'ятні знаки і написи, присвячені особам, які займали керівні посади в компартії, вищих органах влади і управліннях СРСР, УРСР, інших союзних і автономних радянських республік, а також співробітникам радянських органів держбезпеки всіх рівнів. А до них відноситься і Комітет держбезпеки СРСР і його структурні підрозділи. На думку Українського інституту національної пам'яті, через те, що Віктор Сичов служив в Комітеті, меморіальна дошка на його честь повинна бути демонтована. Абсурд, та й годі", - пише видання.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...