Що потрібно знати про гонконзький грип: Симптоми, ризики, профілактика

​Пік захворюваності вірусом грипу штаму H3N2 (гонконгський) очікується в Україні в період новорічних свят.

В Україні поширюється гонконзький грип. Фото: Фокус.

Симптоми гонконзького грипу починаються з високої температури і лихоманки, цей штам практично не відрізняється від каліфорнійського грипу, з яким вже стикалися українці. Про це розповів керівник Держпродспоживслужби Олег Рубан, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У цього грипу звичайні симптоми, які починаються з високої температури і лихоманки. Необхідно звертатися за медичною допомогою", - сказав Рубан.

На минулому тижні була зафіксована циркуляція даного грипу АН3N2 в Києві, як і прогнозувала організація охорони здоров'я Національної академії медичних наук, говорить Рубан.

"На сьогодні в Києві циркулюють всі збудники грипу, які прогнозувалися. Необхідно проводити вакцинацію, зберігати температурний режим в навчальних закладах. Однак ще немає передумов обмежувальних заходів (карантину)", - зазначив керівник Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, пік захворюваності вірусом грипу штаму H3N2 (гонконгський) очікується в Україні в період новорічних свят.

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...

50 років просував "руській мір" в Києві: Режисер-зрадник отримав посаду у Москві

неділя, 19 травень 2024, 2:35

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, став викладачем в Російському інституті театрального мист...