"Що робити? Ти одна. Це мене так любить Бог?!": На Кіровоградщині померла волонтер, учасниця АТО Катерина Валевська (фото)

Причиною смерті жінки стало онкологічне захворювання.

Катерина Валевська. Фото:соцмережі

У середу, 27 червня, померла активістка Євромайдану, волонтерка, боєць батальйону "Вікінг" у війні на Донбасі та ініціаторка акції "Велика українська хода" Катерина Валевська. Причиною смерті жінки стало онкозахворювання, передають Патріоти України.

Як розповіла знайома Валевської, останні місяці жінка проживала в чужому будинку в місті Знам'янка Кіровоградської області.

"Вона тиждень вже лежала. Вчора їй продукти привозили. Вона сама в хаті жила. Господар у селі, ось і дав їй житло. Сьогодні заїхав наш волонтер до неї, а вона вже мертва... Написали з її сторінки синові повідомлення. Чекаємо на відповідь," – розповіла знайома Валевської.

За кілька днів до смерті волонтерка опублікувала на своїй сторінці у Facebook відчайдушний допис. Валевська розповіла, що через родичів залишилася без власного житла, а згодом дізналася про страшну хворобу.

"От що реально робити людині?! Людині, яка віддала все боротьбі. Залишилася без житла. Родичі – вата, сепари. Не маєш пенсійного віку. Заробила болячку – рак. Син поїхав на заробітки, щоб тебе лікувати. Ти живеш у чужому будинку. На моральній, матеріальній підтримці друзів по ФБ? Ходити не можу. В аптеку, магазин їде таксист. Ти одна! Що робити?! Це мене так любить Бог?!", – мовиться в одному з останніх дописів волонтерки.


Джерело: Без купюр

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...