"Що заробив, те й отримав": На Рівненщині представники УПЦ МП не дають відспівати бійця АТО в храмі рідного села

У селі Птича вже 4 роки громади Київського та Московського патріархатів борються за місцевий храм, який стоїть закритим з 2014 року.

У мережі з'явилася інформація, що в селі Птича Дубенського району Рівненської області представники УПЦ (МП) не дають можливості відспівати загиблого бійця АТО в місцевому храмі. Про це повідомила журналіст Аліна Дубовська на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

У цьому селі вже 4 роки громади Київського та Московського патріархатів борються за місцевий храм, який стоїть закритим з 2014 року. АТОшник з Птичі Микола Гуменюк довгий час вважався зниклим безвісти. Як передає wikipedia, боєць був мобілізований у квітні 2014-го, солдат, водій 51-ї окремої механізованої бригади, ремонтна рота ремонтно-відновлювального батальйону. У серпні знаходився вдома у короткостроковій відпустці, повернувся в підрозділ. Загинув під час прориву з оточення під Іловайськом, поблизу села Новокатеринівка (Червоноармійський район). Перебував за кермом бортового ЗІЛ-131, отримав поранення в ногу і руку, передав документи воїнам, що відходили, сам залишився на соняшниковому полі. Тіло підібрала 1 вересня 2014 група медиків і військових полковника Палагнюка. Нещодавно бійця ідентифікували по аналізу ДНК.

Микола був похований 10 жовтня 2014 на Краснопільському цвинтар як тимчасово невстановлений захисник України. Тепер рідні хочуть поховати його в рідному селі, але через конфлікт з УПЦ МП полеглого героя неможливо відспівати в рідному храмі.

"У Птичі є хлопець АТОвець, який донедавна вважався безвісти зниклим. Історію Миколи Гуменюка знають всі. Провели ДНК-експертизу, яка підтвердила - наш Микола загинув... На засіданні (між представниками УПЦ МП і УПЦ КП) хтось запитав: невже Микола не достойний того, аби бути ексгумованим у селі та відспіваним у рідному храмі? На що пані Ніна Смогильова, прихильниця УПЦ МП, відповіла: Що заробив, те й отримав", - написала Аліна Дубовська.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...