Щоб інші мовчали: У Росії вирішили позбавити ролей акторів, які критикують країну

Депутат Держдуми Іван Сухарєв вважає, що митці, які критикують росіян, не заслуговують на високі гонорари.

Панін та Серебряков опинилися у одному човні? Ілюстрація: РБК.

У Росії вирішили не давати ролі акторам, які критикують країну і владу. Депутат Держдуми Іван Сухарєв у відповідь на різкі висловлювання актора Олексія Серебрякова про нахабство, хамство і силу як російську національну ідею запропонував перестати знімати у фільмах з держфінансуванням акторів, які висловлюють антиросійські погляди, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Знімайся у авторському кіно, а не отримуй гонорари в кілька сотень тисяч рублів за рахунок народу, який ображаєш", - заявив парламентарій. Рішення остаточно поки ще не прийнято.

"Я направив депутатський запит на ім'я міністра культури РФ з приводу деяких акторів, які дозволяють собі невтішно відгукуватися про Росію і її людей. У той же час ці актори продовжують зніматися у фільмах, які робляться за бюджетні гроші. А як формується бюджет? Саме за рахунок податків, які платять люди, яких ці актори дозволяють собі ображати. Я нічого не забороняю, у нас свобода слова – говоріть і робіть, що завгодно, лише б усе було в рамках закону. Але треба не плювати в обличчя людям, які тебе годують. Якщо ці актори не мають сили волі відмовитися від зйомок у фільмах з держфінансуванням, їм треба допомогти якось. Звичайно, вирішувати, як з ними вчинити, – це справа міністерства культури, але таку порочну практику треба викорінювати", - заявив Сухарєв.

Нагадаємо, що раніше актор Олексій Серебряков заявив, що національна ідея Росії грунтується на трьох китах - "силу, нахабство і хамство". Пізніше його підтримав скандальний артист Олексій Панін. Крім того, Панін сказав, що "Росії треба валити і любити її на відстані".

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...