Хіти тижня. Законопроект вже внесли у Держдуму: Росія пішла на підлість через Курили

У законопроекті закріплено, що Курильські острови "є невід'ємною частиною Російської Федерації, у складі Сахалінської області".

Курильські острови. Фото: Вікіпедія.

У Держдуму РФ внесли законопроект, який накладає вето на підготовку будь-яких правових актів із передачі Курил Японії. Документом закріплюється, що Курильські острови є невід'ємною частиною Росії у складі Сахалінської області, інформують Патріоти України.

Проект закону "Про територіальні претензії до Російської Федерації із боку Японії" підготовлений членом фракції ЛДПР Сергієм Івановим і розміщений у базі даних нижньої палати 10 січня. "Правові акти, які містять положення про відторгнення території Курильських островів, не підлягають ратифікації, опублікуванню, введенню у дію і застосуванню", — заявлено у законопроекті.

Згідно з документом, "Курильські острови належать Російської Федерації за підсумками Другої світової війни, на підставі Каїрської декларації від 1 грудня 1943 року, Потсдамської декларації від 26 липня 1945 року, Мирного договору з Японією, підписаного в місті Сан-Франциско 8 вересня 1951 року".

У законопроекті закріплено, що Курильські острови "є невід'ємною частиною Російської Федерації, у складі Сахалінської області". У пояснювальній записці зазначається, що ця законодавча ініціатива підготовлена у зв'язку з прийняттям парламентом Японії поправки у закон "Про особливі заходи для форсування вирішення проблеми Північних територій".

Поправкою зафіксована належність чотирьох Курильських островів Японії і поставлене завдання "докладати максимальних зусиль для реалізації швидкого повернення Північних територій як територій, що належать Японії".

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...