Щоб хлопцям солодкі сни були на фронті: Волонтерки Хмельницького шиють подушки для захисників Батьківщини (фотофакти)

На хмельницьких подушках сплять військовослужбовці десь з 10 військових формувань, які зараз перебувають на Сході.

Хмельницькі волонтери за роботою. Фото: khm.depo.ua.

Представниці Всеукраїнського об'єднання "Турбота про літніх людей в Україні" турбуються і про вояків. Волонтерки шиють подушки для бійців АТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Хмельницький.

Шестеро літніх жіночок вже й збилися підраховувати – скільки й чого змайстрували для захисників вітчизни. "Я на пенсії і маю багато вільного часу, - розповідає Валентина. - Вирішила зі всіма допомогти нашим хлопцям, бо мене болить душа за нашу Україну, за наших хлопців, які захищають нас." Вторить їй і ще одна волонтерка і тезка - теж Валентина: "Тут не перестаєш думати про тих солдат, про тих людей, які там мерзнуть."

Ініціатор пошиття подушок Тетяна Баско каже, що головна вимога до їх виробів, щоб були м'якими та зручними для використання в спальних мішках. Спочатку шили маленькі жовто-блакитні сувенірні подушки в подарунок бійцям. А з осені минулого року жінки почали шити подушки для сну. Жінки виготовляють і у наволочки. Зібравшись разом, набивають їх синтепоном і зашивають. Все необхідне приносять небайдужі містяни, а часом і бусами привозять.

Попрацювати в волонтерський центр приходять і чоловіки, вони нарізають тканинні смужки для виготовлення маскувальних сіток. На хмельницьких подушках сплять військовослужбовці десь з 10 військових формувань, які зараз перебувають на Сході. "Ми хочемо, щоб хлопці знали і відчували, що тил і фронт разом," - з тепетом в голосі каже Тетяна Баско.


"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...