Щоб нагадати про усіх заручників Кремля: На арці Дружби народів з’явилась "тріщина" (фото)

Акція має на меті привернути увагу до доль українців, ув`язнених із політичних мотивів у Росії та анексованому нею Криму, та висловити солідарність із людьми, що живуть на тимчасово окупованій території.
Інсталяцію «Тріщина дружби» встановили сьогодні на арці Дружби народів. Фото: соцмережі.

Українські митці та правозахисники відкрили у Києві інсталяцію «Тріщина дружби». Вона розміщена на арці Дружби народів, передають Патріоти України.

У їхньому зверненні, оприлюдненому, зокрема, координаторкою «Медійної ініціативи за права людини» Марією Томак, зазначається, що акція має на меті привернути увагу до доль українців, ув`язнених із політичних мотивів у Росії та анексованому нею Криму, та висловити солідарність із людьми, що живуть на тимчасово окупованій території.

«Після припинення голодування Олегом Сенцовим та Володимиром Балухом тема незаконно ув’язнених громадян України одразу зникла із заголовків світової преси, з порядку денного високих зустрічей. Аби про них не забули, важливо докладати ще більше зусиль. Міжнародній спільноті та Україні не має здаватися, ніби «тепер все ок». Вимога, з якою починав голодування Олег Сенцов, залишається невиконаною – усі заручники Кремля за ґратами, процеси проти них тривають, досудове слідство у сфабрикованих справах продовжується», ­­­­­– йдеться у зверненні.

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...

Батько трьох дітей повернувся з Польщі та відмовився від мобілізації: Який вирок виніс суд

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:30

В Україні до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. На суді він стверджував, що має хронічні захворювання і не може воювати. Про це йдеться у вироку Білопільського районного суду Сумської об...