Щоб при бунті не знесли: У Москві "Останкіно" обнесли колючим дротом

Як пояснили у самому телецентрі, це робиться "у зв'язку з тривожною ситуацією і в Москві, і в Росії, і в іншому світі".

"Останкіно" обнесли колючим дротом. Фото:http://by24.org/

На тлі небувалої економічної кризи і рекордного дефіциту бюджету російська влада готується до масових бунтів населення і вживає заходів щодо збереження життєво важливих об'єктів. У країні, де свідомістю населення управляють головним чином через телевізор, до таких належить насамперед телецентр "Останкіно", звідки віщує більшість російських пропагандистських каналів. Сьогодні, 11 грудня, його почали обносити колючим дротом, передають Патріоти України з посиланням на російське видання Новая газета.

Варто відзначити, що металевий паркан навколо "Останкіно" існував раніше - його встановили після масових заворушень 1993 року, коли озброєний натовп захисників "Білого дому" вирушив маршем до телецентру і спробував його захопити. Однак тепер все набагато серйозніше: по периметру території почали натягувати колючий дріт "Єгоза", здатний завдати серйозні травми кожному, хто спробує перелізти через огорожу.

- Це нормальні заходи безпеки, які ми змушені були зробити у зв'язку з тривожною ситуацією і в Москві, і в Росії, і в іншому світі, - розповів журналістам керівник прес-служби телецентру "Останкіно" Денис Назаров. - Якихось додаткових вказівок ми не отримували, і працюємо в звичайному режимі.

Варто відзначити, що організація телемовлення в Москві і Московській області дійсно така, що занадто привертає організаторів будь-якого бунту захопити цей найважливіший засіб державної пропаганди. І студії головних федеральних каналів, і телепередавачі, і супутникові транслятори, і їх антени на Останкінській телевежі - все це компактно розміщено на території телецентру.

Захопивши його, можна без проблем взяти під контроль телемовлення на всій території Росії. Все, що захопити неможливо - це секретна запасна студія телеканалу "Росія", що знаходиться в засекреченому підземному бункері десь в Московській області, яка була побудована ще за часів СРСР на випадок ядерної війни.

Однак у випадку переходу Останкінської телевежі і телепередавального центру в руки повстанців ця студія залишиться без антени і виявиться марною.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...