Щоб сіяли лише розумне, добре і патріотичне: Гриневич запропонувала звільняти вчителів, які сповідують сепаратизм

Поки що в законодавстві бракує підстав для звільнення вчителя, який проводить антидержавницьку політику, наголосила міністр.

Лілія Гриневич. Фото:http://gazeta.zn.ua/

Очільниця Міністерства науки і освіти України Лілія Гриневич просить допомоги Мін’юсту у виявлені вчителів, які проводять антидержавницьку політику на своїх уроках. Про це йдеться на сайті Радіо Свобода, передають Патріоти України.

За її словами, наразі бракує законодавчих підстав для звільнення вчителя, який проводить антидержавницьку політику.

"По-перше, мають бути докази, що ця людина дійсно це говорила. Має бути, наприклад, аудіозапис. Ясно, що тоді ми можемо звернутися до СБУ. Але мій план взагалі такий: я звернулася до Мін’юсту за роз’ясненням, чи можемо ми, наприклад, зробити чіткий перелік обов’язків кожного вчителя, незалежно від предметів, і в одному з цих обов’язків чітко визначити, що вчитель може проводити тільки державницьку політику, яка не суперечить Конституції України", - зазначає Гриневич.

"І якщо вчитель починає агітувати за "Новоросію", то це означає, що він веде діяльність, яка суперечить державницьким засадам і Конституції України", - додала міністр.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...