Щирі патріоти зібрались разом: Як Ада Роговцева у зоні АТО вручала ордени "Народний герой України" воїнам та волонтерам (відео)

У Краматорську нагородили недержавною народною нагородою 15 осіб, з яких 3 - посмертно.

Ада Роговцева під час вручення нагороди "Народний герой України". Фото: donbass.ua.

3 грудня в Краматорську пройшла церемонія нагородження недержавним орденом «Народний герой України». Ця нагорода була заснована в 2015 році з ініціативи колекціонера антикваріату і волонтера Андрія Боєчка і ювеліра Дмитра Щербакова і вручається громадянам України, а також громадянам іноземних держав, за видатні заслуги в обороні незалежності України і волонтерській допомозі Збройним силам країни, пишуть Патріоти України з посиланням на dn.ua.

Цікаво, що срібло для виготовлення орденів може передати будь-хто з бажаючих. Наприклад, в минулому році український боксер В'ячеслав Узєлков передав на орден свою срібну медаль, яку отримав на Чемпіонаті Європи з боксу.

Не став винятком і рік нинішній: люди надсилали вироби та лом срібла практично з усіх кінців країни.

На площі біля Палацу культури, де проходила церемонія, гостей зустрічали виставкою військової техніки, а в холі - стрілецької зброї.

Військові з задоволенням пояснювали тим, хто цікавився, принципи і тонкощі роботи техніки і зброї, і бажаючих доторкнутися до оптичного прицілу було досить.

Чергову, 20-ту церемонію розпочав виступ загону барабанщиць Головного управління Національної поліції Донецької області. У нього входять 25 барабанщиць, які в звичайні будні працюють на різних посадах в Нацполіціі.

Відкрили церемонію виконанням Гімну України, молитвою і хвилиною мовчання в пам'ять про тих, хто віддав свої життя в боях за українську землю і мир на ній.

Цього разу до неофіційної народної нагороди було представлено 15 осіб, троє з них посмертно. В основному це бійці різних підрозділів ЗСУ, а також кілька волонтерів.

Вів церемонію актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв. Про кожного представленого до нагороди говорили кілька слів їхні товариші по службі. Вручала нагороди народна артистка України, Герой України Ада Роговцева зі своєю дочкою актрисою Катериною Степанковою.

За словами Ади Миколаївни, для неї велика честь взяти участь у цій церемонії. Кожного з нагороджених вона по-материнськи і зворушливо обіймала.

У перервах між нагородженнями для присутніх в залі бійців і гостей виступили музиканти Христина Панасюк і Святослав Бойко.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...