Шокуючі ціни: Чиновники порахували, скільки коштує обід в окупованому Криму

Жителі півострова скаржаться, що обіди так дорого обходяться через відсутність конкуренції.

Ілюстрація:cv.vj.ua

Кримстат оприлюднив ціни на обід в закладах харчування на півострові. Про це пише Gazeta.ua, інформують Патріоти України.

Так, в курортному місті обід з трьох страв: гарячого, салату, другої страви і келиха вина в ресторані обійдеться в 2,8 тисячі російських рублів або тисяча п'ятьдесят шість гривень на одну людину.

Найдорожче обійдеться пообідати в Ялті. У Сімферополі - 1,9 тисячі рублів або 717 гривень. В Євпаторії - 2 тисячі або 754 гривні. У Керчі - 1,8 тисячі або 679 гривень.

В середньому по Криму за обід треба викласти 2 тисяч або 754 гривні. Обід в кафе в середньому по Криму коштує 487 рублів, найдорожчий в Сімферополі - 540, найдешевший в Ялті - 312.

Жителі півострова скаржаться, що обіди так дорого обходяться через відсутність конкуренції.

"Раніше у нас на узбережжі було близько сотні кафе. Зараз залишилося тільки три. Власники платять хабарі за те, щоб торгувати. Кафе дуже страшні, схожі на гадюшники.

І ще зауваження власникам не зробиш. Можуть виставити погано вимитий посуд, в стравах трапляється волосся. Коли говоримо, що так не можна, радять пообідати в іншому місці, але більше ніде", - розповіла мешканка Феодосії Лариса.

На хот-доги, Самос, біляші також виросли ціни. "Хот дог в Феодосії коштує 40 гривень, з двома сосисками - 60. Самос обійдеться в 20-25 гривень. Навіть солодкі цукерки на паличках подорожчали. Крим повністю готовий до туристичного сезону, тільки невідомо чи зможе хтось платити такі гроші", - скаржиться жінка.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...