Шокуючий коментар сапера: Скільки потрібно часу для повного розмінування Калинівки

Наразі у Калинівці на території військового складу відбувається детонація боєприпасів. Інтенсивність та сила вибухів зменшилась.

Найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку сіл, звідки проводилась евакуація населення. Експерти стверджують, що розмінування території Калинівки буде довготривалим. Про це у прямому ефірі 24 Каналу розповів фахівець саперної справи Олексій, з яким співпрацює фонд "Повернись живим", повідомляють Патріоти України.

Групи саперів приступили до розмінування територій, які покинули місцеві жителі Калинівки. Наразі триватимуть роботи з вибухонебезпечними предметами, які знаходяться на поверхні землі.

"Розмінування снарядів, які потрапили під ґрунт, проходитиме нешвидко. Якщо говорити загально, то процес ліквідації боєприпасів, які розлетілись по цій території після пожежі на складі, триватиме не один рік. На жаль, маємо невтішний досвід з Новобогданівки та інших складів", – зазначив сапер Олексій.

Відомо, що близько 70 % боєприпасів на військових складах у Калинівці є неушкодженими. У населений пункт повертаються люди попри застереження правоохоронців залишатись у безпечних місцях.

Нагадаємо, що 26 вересня близько 22:00 прогриміли вибухи на військових складах в Калинівці. Наразі до ліквідації загрози залучено понад 1200 людей та 50 одиниць техніки. З Калинівки та прилеглих населених пунктів евакуювали близько 30 тисяч осіб.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...