Штормовий вітер і не тільки: Які "сюрпризи" готує українцям перший день весни

У п'ятницю, 1 березня, в Україні очікується нестабільна весняна погода. Деякі регіони будуть грітися на сонечку, а подекуди очікується невеликий сніг. Про це написала синоптик Наталка Діденко у своєму блозі, повідомляють Патріоти України.

Вона розповіла, що у четвер, 28 лютого, в декількох областях підніметься температура повітря, але до 1 березня вона знову опуститься, а на сході очікується мокрий сніг.

"28 лютого зима великодушно вирішила підняти температуру повітря. Правда, не скрізь, але все ж у більшості областей України очікується протягом дня + 4 + 9 градусів, на заході навіть + 7 + 12 градусів. Лише у східній частині затримаються 0 + 3 градуси. Опадів у четвер в Україні не буде, лише на сході і північному сході політає мокрий сніг", - написала синоптик.

У п'ятницю, 1 березня, холодно буде на сході України, але потеплішає в південних областях. "1 березня синоптична ситуація істотно не зміниться, у східній частині ймовірний мокрий сніг, на заході буде сухо. Температура повітря коливатиметься в межах + 3 + 8 градусів, на заході і в Одеській області до +10 градусів. І знову холодніше буде у східній частині України, протягом дня 0 + 4 градуси", - розповіла Діденко і попередила, що в найближчі дні в Україні буде сильний штормовий вітер.

"Особливим нюансом 28 лютого і 1 березня стане сильний західний і північно-західний вітер. Його пориви можуть досягати штормових 15-20 метрів на секунду", - зазначила синоптик.

В столиці у п'ятницю, 1 березня, буде прохолодно, вітряно, але без істотних опадів. "У Києві 28 лютого ще буде прохолодно і сиро, хоча і без істотних опадів, тільки ввечері політає мокрий сніг. 1 березня весна буде дебютувати поривчастим вітром, хмарністю та температурою повітря + 2 + 5 градусів", - додала Діденко.

Джерело: opinionua.com

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...