"Швейцарські котячі сходи": Як люди переробляють будинки заради пухнастиків (фото)

У Німеччині та Австрії існують також котячі сходи, але не в такій кількості та варіаціях, як у Берні.

Котячі сходи у Берні. Фото: Вoredpanda.

Швейцарський фотограф Бріджит Шустер створила проект "Швейцарські котячі сходи". Він показує світу унікальне вуличне явище - сходи для кішок. Будуючи їх люди проявляють турботу до своїх вихованців, яким це так потрібно саме весною. Коли відчувають поклик природи. Про це пише Вoredpanda, передають Патріоти України.

Дизайнер вперше відкрила котячі сходи, коли переїхала до міста Берн п'ять років тому. "Під час прогулянки по околицях Берна я помітила багато незвичайних трапів. Як хтось, хто приїжджає з інших місць, дивується таким пристосуванням. Тут це не рідкість. Цими сходами кішки потрапляють до себе додому. Відкриті сходи для котів - це європейське явище. У Німеччині та Австрії, наприклад, існують також котячі сходи, але не в кількості, як тут, у Берні. У Північній Америці виняток становлять котячі сходи, їх можна знайти лише спорадично", - говорить митець.

Їх кріплять на фасади житлових будинків. Починаючи з витончених спіралеподібних архітектурних споруд і закінчуючи найпростішими дерев'яними балками. Ці сходи дозволяють кішкам приходити і йти коли завгодно. Деякі сходи просто виводять на верхні поверхи багатоквартирних будинків, тоді як інші ніби потурають котячої натурі, щоб коти могли відчути себе справжніми скалолазами.

Весь відзнятий матеріал Бріджит Шустер ляже в основу книги, яка вийде у вересні. "Старі сходи для кішок весь час змінюються. Це поєднання безперервності і змін характерне для культури швейцарської столиці. Культурна спадщина котячих сходів буде збережена і повідомлена майбутнім поколінням завдяки книзі", - сказала фотограф.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...