Сім'я з Аргентини клонувала померлого пса (фото)

Процедура клонування обійшлася в суму від 60 до 100 тисяч доларів і в результаті на світ з'явилося симпатичне цуценя.

Клоноване цуценя. Фото: Captura.

Сім'я з Аргентини, у якої померла собака, використала технологію клонування, щоб отримати генетичну копію свого вихованця. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Процедура обійшлася в суму від 60 до 100 тисяч доларів. Пес на прізвисько Ентоні помер від старості у віці 17 років.

"Оригінал" - пес Ентоні.

Фахівці взяли зразок епітеліальної тканини у собаки, після чого в Буенос-Айресі клітини розмножили, а потім в Південній Кореї спеціалізована лабораторія відібрала найбільш підходящу для клонування.

Генний матеріал був вміщений в ядро незаплідненої яйцеклітини, після чого її пересадили в матку, де перед народженням і розвивався зародок.

Цуценя з'явилося на світ 13 липня, проте про успіх процедури було оголошено тільки в понеділок, 12 грудня.

За словами вчених, незважаючи на те, що собака народилася генетично такою ж, як і "оригінал", а також успадкувала вроджені навички, її поведінка залежатиме в тому числі і від навколишнього оточення.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...