"Сюрприз" від Путіна: У Держприкордонслужбі повідомили, що відправила Росія на Донбас у 60-му "гумконвої"

Особливістю даної колони "гумконвою" є те, що у її складі знаходився спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може відноситися до категорії "гуманітарного" вантажу першої необхідності.

60-й "гумконвой" з РФ перетнув український кордон. Фото:http://dpsu.gov.ua

Росія у складі 60-го "гуманітарного конвою" відправила на окупований Донбас спеціалізований автомобіль радіаційного, хімічного та біологічного (РХБ) захисту. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України, передають Патріоти України.

"Особливістю даної колони є те, що у її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може відноситися до категорії "гуманітарного" вантажу першої необхідності", - підкреслюється в повідомленні. Також у прикордонному відомстві зазначили, що оскільки переміщення т.з. "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"Загалом з 5.50 до 6.30 через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 15 автомобілів т.з. "гумконвою". Вантажівки перевозили переважно нібито продукти харчування", - йдеться в повідомленні. Друга колона т.з. "гумконвою" через пункт пропуску "Донецьк" (РФ) станом на 9.00 21 лютого державний кордон не перетинала, зазначили у ДПСУ.

Панд немає, то знайшли живу "підробку": Як китайський зоопарк дурить відвідувачів (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 20:40

За маленьких панд у вольєрі Taizhou Zoo у провінції Цзянсу намагалися видати забарвлених собак породи чау-чау. Про те, що замість ведмежат публіці показують забарвлених цуценят розпізнали відвідувачі. На питання журналістів, представник зоопарку просто...

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...