Скандал із заступником Супрун: Команда Ольги Богомолець ніяк не заспокоїться

Вже після висновків Дисциплінарної комісії до компанії цькування Олександра Лінчевського долучився керівник руху "За трансплантацію" Юрій Андрєєв

Олександр Лінчевський. Фото: соцмережі.

Керівник руху "За трансплантацію" Юрій Андрєєв і собі долучився до трактовки слів Лінчесвского "Вони всі помруть" щодо онкохворих, які як вже відомо виравні з контексту, передають Патріоти України.

"Експерт на засіданні дисциплінарної комісії десять хвилин пояснювала, що сенс слів Лінчевського "Вони всі помруть" зовсім не вирваний з контексту. Однак комісія таки закрила справу. Я знаю, що був тиск на членів цієї комісії", - переконує Андрєєв.

Юрій Андрєєв

При цьому, що комісія спиралась на висновки кількох експертів, більшість котрих таки не знайшли провини заступника міністра пан Андрєєв ігнорує.

За його твердженням, заступник Супрун своїм висловлюванням лише підкреслив ту політику, яку зараз проводить МОЗ щодо онкохворих. "Адже претензії аудиту Рахункової палати саме до ефективності роботи цього чиновника. В звіті йдеться про те, що на закордонні клініки, куди відправляли на лікування онкохворих, МОЗ робив і подвійні проплати. Вибирав дорогі клініки, не проводив аналіз вартості лікування. Ми знаємо, що ще півтора роки тому люди, які стоять в черзі МОЗ на лікування за кордоном, хоча б знали свої порядкові номери. А тепер ця інформація є закритою. Тобто МОЗ приховує це. Були факти перестановок людей в черзі, когось просували вперед. Наприклад, є людина, яка подала документи в чергу в минулому році, а оплатили їй лікування тільки зараз. А інший пацієнт подав документи в чергу 29 січня і до сих пір йому не проплатили лікування. Комусь оплачують швидко, протягом місяця", - каже Андрєєв .

За словами керівника руху "За трансплантацію" , в кінці минулого року за програмою лікування онкохворих за кордоном залишилися невикористаними 20 млн грн, які довелося повернути в бюджет. "А на початку року помер пацієнт, якому потрібно було термінове лікування за кордоном. Це був водій швидкої, він так і не дочекався цих грошей. Лінчевського потрібно міняти на більш ефективного чиновника, який буде підтримувати трансплантацію, а не говорити, що все одно вони помруть", - говорить Андрєєв.

Разом з тим, пан Андрєєв чомусь уникає висвітлення обставин обговорення, під час котрого "цинічний чиновник" кинув "цинічну фразу". Адже Олександр Лінчевський якраз наполягав на тому, що необхідно і надалі фінансувати програму програма «Лікування закордоном». Зокрема у тих випадках, де вітчизняна медицина не може дати раду. І саме з цього приводу була суперечка з командою Ольги Богомолець, котра наполягає на освоєнні отих коштів лише вітчизняними медичними закладами, котрі вони ж та їхні близькі друзі і очолюють.

Так заступник Супрун, згідно стенаграми засідання, наголосив, що 25% онкохворих, з тих, кого не могли врятувати в Україні, повертається до життя. Більше того, Лінчевський наголосив, якщо вдавалося б врятувати лише 10%, він наполягав би на фінансуванні лікування за кордоном.

Так хто ж насправді більший цинік? Заступник міністра, вітіюваті слова котрого вихопили з контексту, викрививши позицію на 180°, задля організації цькування та звільнення з посади? Чи ті, хто був присутній на скандальному засіданні Рахункової палати і свідомо пішов на маніпуляцію, заради вузькокорпоративних цілей? Ваша думка, пані Богомолець?

Ольга Богомолець, Олег Мусій, Юрій Андрєєв. Скіншот

У свою чергу в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала ситуацію зі звітом Рахункової палати маніпуляцією та брехнею. Чому так сталося, хто безпосередньо стояв за викривленням фактів варто з'ясувати. Однак Дисциплінарна комісія як і Кабмін тут безсилі. Адже Рахункова палата орган, що утворено при Верховній Раді, їй ї підзвітна.

Коментував для ПУ Лесь Лісовик

Джерело: Обозреватель

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...