Скандал із Земфірою набирає обертів: Активісти підготували петицію до Порошенка

Співачку пропонують внести в "чорний список" через її реакцію на український прапор під час концерту в Литві.

Під час концерту в Литві Земфіра попросила прибрати український прапор, використовуючи ненормативну лексику. Ілюстрація:vestidp.comЕлектронна петиція, яка закликає заборонити співачці Земфірі в'їзд в Україну, з'явилася на офіційному сайті президента Петра Порошенка. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Lenta.ru.

Виконавицю запропонували перевести з білого списку артистів, які підтримують Україну, в чорний мінімум на п'ять років. Основна причина, названа авторами звернення, - реакція Земфіри на український прапор під час концерту в Литві.

"Побачивши стяг, співачка показала фак і нецензурно висловилася:" Я прошу вас, ***, приберіть цей прапор". Після цього всі українці і багато литовців вийшли з концертного залу", - пояснюється в петиції.

Звернення опубліковане 23 березня. На момент написання замітки свої підписи під ним залишило 27 осіб (необхідно зібрати 25 тисяч за три місяці). До кінця збору підписів залишився 91 день.

Білий список України був складений влітку 2015 року. Крім Земфіри, в нього увійшли Андрій Макаревич, Лія Ахеджакова, Арнольд Шварценеггер, Джордж Клуні та інші. Чорний список, що з'явився в цей же час, включає більше 80 осіб, серед яких Наталя Варлей, Валетина Тализіна, Михайло Боярський та Валентин Гафт. Їм заборонено в'їзд в країну.

Як повідомлялося раніше, 22 березня, виступаючи в Литві, Земфіра попросила шанувальників опустити український прапор, піднятий кимось в залі. При цьому вона використовувала ненормативну лексику.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...