"Схвалено "МГБ "ДНР": Мусульмани Донецька розповіли про особливості проповідей у окупації

Імам не має права прочитати текст на власний розсуд чи щось змінити в узгодженому із окупантами.

Соборна мечеть Донецька. Фото: Online.ua.

Мусульман на території окупованого Донецька примусили узгоджувати проповіді з "Міністерством державної безпеки ДНР". Про це на сторінці в Facebook написав муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов, передають Патріоти України.

За його словами, підтвердження тому – те, що відбувається в одній із мечетей. "Знаєте, що в кінці п'ятничної проповіді зараз говорить імам Соборної мечеті міста Донецька? Імам урочисто й офіційно повідомляє, що текст перевірений і узгоджений МГБ ДНР!" – пише він.

Зазначається також, що, за словами парафіян, будь-які відступи від затвердженого тексту не допускаються, за чим у молитовному залі стежать "спостерігачі", які тримають у руках ті ж папірці від "МГБ ДНР".

"Я вже давно чув, що таке практикується в Росії, але на окупованій території Донбасу це нова практика. Мені цікаво, в храмах інших релігій така ж ситуація, чи це виключно ноу-хау для мусульман?" – в подиві написав Ісмагілов.

Нагадаємо, згадана мечеть розташована недалеко від лінії фронту, поблизу колишнього Донецького аеропорту. До літа 2018 вона фактично не функціонувала через аварійний стан – у неї потрапило кілька снарядів.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...