"Схилімо голови, бо Україна понесла ще одну важку втрату": На Вінниччині завтра прощаються з воїном Олександром Оцаберою (фото)

Він був хоробрий, порядний чоловік, справжній патріот. Молода дружина і двоє маленьких синів лишилися у скорботі.

Олександру Оцабері було лише 27 років. Фото: "Фейсбук"

У неділю, 13 листопада, в селі Гурівці Козятинського району Вінницької області відбудеться похорон молодшого сержанта, бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Оцабери Олександра Аркадійовича. Про це на своїй сторінці в Facebook написала волонтер Тетяна Барвінська, повідомляють Патріоти України. Наводимо її текст повністю.

"Вінничина готується провести в останній путь свого краянина.
В неділю 13 листопада в с.Гурівці (Козятинський район) відбудеться похорон молодшого сержанта, бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Оцабери Олександра Аркадійовича.
Олександр Оцабера загинув під час розвідувальної операції внаслідок підриву на фугасі, близько 7 години ранку 11 листопада поблизу Торецька (Дзержинськ) в Донецькій області. Йому було 27 років.
Схилімо голови, бо Україна понесла ще одну важку втрату!

Оцабера Олександр Аркадійович народився 23 липня 1989 р. в с. Гурівці Козятинського району на Вінничині. Закінчив місцеву школу. Працював, одружився на коханій дівчині Анні, в них народилося двоє діток. А потім розпочалася війна...
В липні 2014 Олександр отримав повістку з військомату. Нетривале навчання на полігоні - і на фронт, в саме пекло, в найгарячіші на той час точки війни. Перше бойове хрещення отримав у Попасній. Потім жорстокі бої в Нікішино. Далі - Дебальцевській котел, де разом з побратимами до останнього тримав оборону.
Олександр воював в складі 128 гірсько-піхотної бригади, мав позивний "Десант". Був розвідником, замкомандира відділення. На його рахунку багато успішних операцій.
23 грудня 2014 Олександр Оцабера отримав важке поранення в праве плече. Один осколок лікарі видалили, а другий так і залишився назавжди в його тілі. Трохи підлікувавшись і пройшовши курс реабілітації, 27 січня 2015 р. Олександр знову повернувся на передову. Але незабаром, в березні, його було демобілізовано і вже на "гражданці" за заслуги перед Батькіщиною нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни».
Перебуваючи вдома, Олександр брав активну участь в житті місцевої громади. Під час місцевих виборів у жовтні 2015 року балотувався до Козятинської районної ради від Європейської партії України. Але всидіти в тилу так і не зміг.
11 грудня Олександр підписав контракт із ЗСУ і повернувся до війська. Службу проходив в 199 навчальному центрі ВДВ при 95 бригаді. Він був інструктором з вогнево-тaктичної підготовки. Нещодавно, 20 жовтня, нагороджений Почесною грамотою Вінницької ОДА.
Олександр Оцабера був природженим військовим, справжнім знавіцем своєї справи. Відповідальний, хоробрий, справжній патріот. А ще дуже порядна, доброзичлива тa спокійна людина. Таким він запам"ятався своїм друзям, та всім, хто його знав.
В невтішному горі мама та старенька бабуся. Вдовою залишилася молода дружина, та зосталися без татка двоє маленьких хлопчиків - Євген та Владик, 7 і 4 років.
Будь проклята ця війна! Вічна і світла пам"ять Герою!

На знак скорботи за загиблим воїном в Козятинському районі оголошено День жалоби. Нa чaс проведення прощaльної церемонії нa Козятинщині буде обмежено проведення розвaжaльно-концертних зaходів тa спортивних змaгaнь".

Вічна пам'ять Герою! Не забудемо!

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...