"Скільки коштує один українець, або Чому за українців воює Росія і Угорщина?" - професор

Через недолугу мовну політику щорічні втрати України перевищують 10 млрд. долл. - це два бюджету на оборону, заявляє експерт.

Ілюстрація: stb.ua

"Українцям і особливо українській владі дуже корисно знати ціну людського капіталу. Але спочатку дам найбільш поширене визначення людського капіталу - це знання, навички, здібності, які втілені в людях і дозволяють їм створювати соціальні та матеріальні блага для себе і суспільства", - пише для obozrevatel.com професор Олександр Савченко, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Як правило, людський капітал країни в 10 разів більше його ВВП за паритетом купівельної спроможності (ПКС). Я прогнозую на 2018 р. ВВП на душу населення за ПКС в Україні приблизно 8000 долл. Отже, як це не виглядає цинічно, середня ціна одного українця приблизно 80 тис. долл. Для порівняння, середня ціна одного американця приблизно складає 700 тис. дол.

Важливо знати, що середня вартість людського капіталу молодих українців (з 15 до 24 років) приблизно в два рази вище - 160 тис. дол., а, наприклад, людей перед виходом на пенсію (з 55 до 59 років) в два рази менше - 40 тис. дол.

Саме тому у всьому світі так ціняться діти і молоді люди. Саме тому за них з Україною брутально воює Угорщина і Росія. Я вже наводив цифри втрат України через нашу недолугу мовну політику. Наші щорічні втрати перевищують 10 млрд. долл. - це два бюджету на оборону! Україна могла бути в три рази сильнішою… Нам треба навчитись капіталізувати українську мову!

Якщо економічно оцінити наші втрати від загиблих ( приблизно 10 000) на Донбасі, то це один млрд. долл., а від міграції українців з Донбасу в Росію, як наслідок агресії - 80 млрд. долл. Ці цифри можуть бути корисними уряду України за позовом проти Росії в міжнародні суди.

Я не розумію, чому 26 років наша еліта отримувала задоволення від допомоги людським капіталом Угорщині, Росії та іншим більш заможнім сусідам. Вони звикли до халяви та недалекого, але доброго сусіда. Прийшов час розумнішати… як це зробити?".

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...