Скрепам по пиці: ЮНЕСКО відмовив Путіну з приводу Херсонеса

У міжнародній організації наголосили, що музей-заповідник "Херсонес Таврійський" є об'єктом культурної спадщини України.

Заповідник "Херсонес Таврійський". Ілюстрація:yalostour.com

Постійний представник РФ при Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) Елеонора Митрофанова заявила, що дана організація не визнає музей-заповідник "Херсонес Таврійський" таким, що знаходиться під відповідальністю Росії. Про це пише Апостроф, інформують Патріоти України.

"На сьогоднішній день ЮНЕСКО не визнає. Було голосування в ООН, що поки Крим не визнано російським в міжнародно-правовому розумінні цього питання", - сказала Митрофанова.

"Україна виходить з того, що цей об'єкт культурної спадщини належить Україні, жодні російські закони там не діють, що де-факто не так", - додала Митрофанова.

До складу заповідника "Херсонес Таврійський", внесеного до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, входять стародавнє городище, ділянки унікальної сільської території міста, так звана хора, а також середньовічні фортеці Чембало і Каламіта.

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...