Скрепне нахабство: У Мінську росіянин влаштував істерику через білоруську мову

Російського туриста дуже обурило звертання до нього працівниці метрополітену мовою країни, у яку він прибув.

Мінський метрополітен. Ілюстрація:minsk1.net

У Мінську росіянин влаштував справжню істерику через те, що працівниця метрополітену звернулася до нього білоруською мовою. Про це повідомив активіст Дмитро Дашкевич в Facebook, інформують Патріоти України.

Коли на станції Жовтнева співробітниця Людмила Майстренко звернулася до росіянина білоруською мовою, він зажадав книгу скарг, де залишив запис, через яку робітницю метрополітену можуть позбавити премії.

Виявилося, що білоруськомовна співробітниця Мінського метрополітену - не білоруска за національністю. Свого часу вона переїхала до Білорусі з Узбекистану, проте досконало вивчила білоруську мову.

"Біля входу на метро станцію Жовтнева/Купаловська в Мінську працює чорнява пані з Ташкента. Переїхавши кілька років тому в Білорусь, вона дуже зацікавилася нашою історією і мовою. В той час, коли навіть самі білоруси заявляють "Мені простіше російською", пані з Ташкента перейшла на мову Скорини та Купали, а в переходах вітає пасажирів білоруською. і ось сьогодні якийсь ... який приїхав у своїх справах в "російську колонію", написав на неї скаргу за звернення до нього білоруською", - зазначив активіст.

Активіст закликав усіх небайдужих в книзі скарг на станції метрополітену писати подяку співробітниці.

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...