Скрепи і космос: У Росії заявили про розробку бомбардувальника, котрий атакуватиме з земної орбіти

По команді виходити в космос для ударних завдань і повертатися додому – до 2020 року таке чудо військової техніки обіцяють створити за "поребриком".

Ілюстрація. Фото: dt.uaУ Військовій академії Ракетних військ стратегічного призначення РФ повідомили, що стратегічний літак, що розробляється, буде злітати з звичайних аеродромів, патрулювати повітряний простір, по команді – виходити в космос для виконання поставлених ударних завдань, після чого повертатися назад на свій аеродром. Про те, що у Росії працюють над створенням гіперзвукового стратегічного бомбардувальника, який зможе наносити удари з повітряного простору і космосу, повідомив викладач філії Військової академії Ракетних військ стратегічного призначення Олексій Солодовников, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.ua.com.

Він розповів, що за задумом, цей стратегічний літак буде злітати з звичайних аеродромів, патрулювати повітряний простір, по команді – виходити в космос для виконання поставлених бойових завдань і повертатися назад на свій аеродром.
За словами Солодовнікова, бомбардувальник зможе протягом кількох годин досягти будь-якої точки планети через вихід у космос. Він додав, що до створення літака притягнутий Центральний аерогідродинамічний інститут, і зараз розробники визначаються з характеристиками бомбардувальника. Планується, що "стартова маса літака буде 20-25 тонн, щоб він був ударним", також "буде гиперзвук на ракетному режимі". До 2020 року буде створено дослідний зразок двоконтурного двигуна, який зможе працювати в атмосфері і перемикатися в космічний режим польоту.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...