Скрепи кличуть: Вінницький священик УПЦ МП емігрував до Росії (фото)

На новому місці проживання ієромонах Іоан отримав посаду викладача Новосибірської духовної семінарії.

Дмитро Курмояров вирішив повернутися на батьківщину. Фото: Фейсбук.

Священик з Тульчинсько-Брацлавської єпархії УПЦ (МП), доктор богослов'я ієромонах Іоанн (Курмояров) у жовтні 2018 року переїхав до Новосибірська, що на Росії. Про це йдеться у його дописі у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

На новому місці проживання ієромонах Іоанн отримав посаду викладача Новосибірської духовної семінарії. У виші священик викладає порівняльне богослів'я, догматику та сучасну апологетику. В коментарях до допису Курмоярова висловлюються його однодумці. Священика вітають з переїздом, а він у свою чергу порівнює "обстановку" у російському Сибіру та в Україні.

Зазначимо, що на ієромонаха було складено адміністративний протокол за частиною першою статті 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення: виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки. Щоправда покарання за порушення українського законодавства священослужитель не поніс - постановою Немирівського районного суду Вінницької області було закрито провадження у справі, оскільки строки притягнення до адміністративної відповідальності закінчилися.

Як повідомлялось раніше, 50-річний уродженець Пермської області РФ Дмитро Курмояров - ієромонах Іоанн намагався облаштувати чернечий відлюдний скит у приватному сільському будиночку в одному з сіл Вінниччини. Разом з тим, активно вів блог та дописував у соцмережах, висловлюючи свою радикальну антиукраїнську позицію, розповідав про "другосортність" української літератури та мови, а також критикував УПЦ Київського Патріархату та керуючого Вінницькою єпархією УПЦ МП митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Свого часу він відмовився відспівувати загиблих на Сході кіборгів та вважає події на Східній Україні "громадянською війною". Також зауважимо, що після скандалу з "колорадською стрічкою" та блогерством монаха Іоана, єпархіальна рада Тульчинської єпархії засудила свого підопічного за антиканонічне втручання в справи сусідньої Вінницької єпархії та активну суспільно-політичну інтернет-публіцистику в соцмережах. Монаха-блогера виключили зі списку священиків єпархії, відібрали у нього скит та змусили письмово визначитись хто він - чернець чи інтернет-діяч.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...