"Слава Ісусу Христу! Українці, я дійсно з вами": Папа Франциск заявив про єдність з українським народом

Ще в червні взяла старт безпрецедентна благодійна програма "Папа для України" для допомоги мешканцям Донбасу, які постраждали від війни.

Папа Римський Франциск. Фото: 112.internationalПапа Римський Франциск заявив про свою єдність з українським народом і про свою підтримку України. Про це українській службі Радіо Ватикану розповіла волонтер з України на Всесвітніх днях молоді у Кракові Уляна Журавчик, повідомляють Патріоти України.

27 липня Папа Франциск почав свій Апостольський візит до Польщі з нагоди XXXI Всесвітніх днів молоді, які проходять в Кракові. Надзвичайно насичена програма візиту розрахована до 31 липня. 30 липня понтифік взяв участь у спільному обіді в присутності 12 молодих людей, які представляли кожен континент і окремо Польщу як країну, що зустрічає Дні молоді.

Дівчина розповіла: "Я довгостроковий волонтер, очолюю секцію перекладів на українську мову у Відділі комунікації Організаційного комітету Всесвітніх днів молоді Краків-2016. На зустрічі я хотіла подякувати Папі за ту підтримку, яку він висловив українському народові, зокрема, за великий збір коштів усією католицькою церквою для України, тому що у нас зараз війна. Я знайшла такий момент, і сказала Папі велике дякуємо від усієї України, а також передала йому послання від української молоді, в тому числі тих волонтерів, які перебувають у Кракові. Я сказала, що ми всі потребуємо відчуття, що він з нами в цей важкий час. І запросила його в Україну".

"Після цього Папа просив передати українцям, в тому числі українській молоді, що він з нами, що він дійсно з нами, і що він нас підтримує", - наголосила волонтер.

Вона також зауважила: "Як тільки я підійшла до Папи за благословенням, він привітався зі мною українським християнським привітанням: "Слава Ісусу Христу!".

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...

Більшість з них потонула у Тисі: Прикордонники підрахували кількість ухилянтів, які загинули під час спроби втекти з України

понеділок, 29 квітень 2024, 16:53

Днями українські прикордонники дістали з річки Тиса тіла двох чоловіків, які, ймовірно, спробували нелегально дістатися до Румунії, аби уникнути мобілізації, передають Патріоти України. За час з початку широкомасштабної агресії росії проти України зага...