Слово пастиря: З Днем Незалежності, Україно! Слався на всі віки!

З Днем Незалежності нашу рідну Батьківщину, наших Героїв та патріотів вітає ієрей Лука Радванський. Слава Україні!

З Днем Незалежності, Україно! - ієрей Лука Радванський

Рідна Ненько, Україно, вітаю тебе, вітаю кожного з твоїх синів і доньок!

Співвітчизники! Вітаю вас з ювілеєм, з 25-ою річницею Незалежності!

Зберегли, не віддали, вистояли. Це свято завжди було для мене надихаючим та зворушливим. Нам є, чим і ким пишатися. У нашого народу є мужність та нездоланна надія. Серце переповнює світла радість та вдячність Богу і кожному патріоту, нашому героїчному війську, волонтерам, та усім, хто щоденно своєю молитвою, працею, чи мужньо долаючи ворога, будують майбутнє України для нащадків!

Бог любить Україну! Хай Господь благословляє кожного з вас!

Сьогодні - свято не тільки Незалежності, а в першу чергу - подяки нашим патріотам. Тому давайте ще раз від всього серця подякуємо тим, хто не шкодує свого життя заради своєї країни. Тим, хто стоїть на передовій. Тим, хто проводжав своїх синів, чоловіків, батьків та братів у Армію. Тим, хто прикладає всі зусилля, щоб допомогти нашим воїнам.

За останні два складних роки я втратив двох найкращих друзів моєї сім'ї. Полковник Костянтин Пряницький, учасник АТО, який більше року був на передовій, загинув у 2015 році. Лікар Станіслав Костюченко, з яким ми займалися соціальною реабілітацією, який активно допомагав захисникам України, пішов з життя молодим у тому ж 2015-му році. Тому я відчуваю сьогодні, у святковий день, і біль втрати. Але знаю, що ці герої мріяли про щасливе і вільне майбутнє України. Вічна їм пам'ять! Не зрадимо їх надії!

Зараз, як ніколи, ми повинні триматися разом. Не забувати про щирість, любов, відданість та самопожертву. Ми маємо виховувати дітей сильними, мужніми, вірними синами своєї Батьківщини.

Озираючись навкруги, ми бачимо війну, тяжку працю - та, звісно, можна стати роздратованим, незадоволеним, зневіреним... Але, якщо придивитись, можна побачити віру - міцну українську Віру - у Бога, у Батьківщину, у друзів, у Армію, у народ, у Незалежність! І це чудово!

Співвітчизники! 25 років ми виборюємо право бути вільними та незалежними від ворогів, окупантів, зрадників. Але треба також бути незалежними в своїх думках - від апатії, зла, брехні. Ми маємо зробити це не лише для себе, а заради тих, хто вірив у нас і поклав життя за нашу надію та волю.

Бог дав українцям величний дар - гаряче добре серце та багатий розум. Збережімо ж цей дар. Не дамо нікому поставити нас на коліна. Борімося за незалежність країни, своїх думок, мислення. За щастя наших дітей.

Вітаю вас та бажаю наснаги, міцного здоров'я, та кличу Господнє благословіння на кожного з вас та на нашу рідну Україну!

Слава Тобі, Україно! Слався на всі віки!

Низький уклін та слава Героям!

Щиро Ваш, ієрей УПЦ МП Лука Радванський.


"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...