Сьогодні Україна попрощалася із загиблим комбатом 72-ї бригади Андрієм Жуком (фото, відео)

У Києві на вулиці Інститутській на алеї героїв Небесної сотні в останю путь провели легендарного комбата Мауглі.

Андрій Жук (Мауглі). Фото: Фейсбук.

Сьогодні на вулиці Інститутській на алеї героїв Небесної сотні о 15:00 відбулося прощання з комбатом 72-ї бригади Андрієм Жуком, відомим під позивним Мауглі. Андрій Жук загинув 27 травня, коли його батальйон потрапив в засідку ворога, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"КОМБАТ, який не повернувся з бою.

Жук Андрій Степанович був командиром 3-го механізованого батальйону 72-ї бригади, саме йому довірив батальйон попередній командир, незважаючи на досить молодий вік - 32 роки.

Андрій вміло керував батальйоном в найважчі періоди російсько-української війни, брав участь в боях під Старобешевим, Петровським, Старогнатівкою, проявив себе як сильний, мужній і рішучий командир. Родом Андрій Степанович з Хмельницької області, але проживав з сім'єю в Києві.

Під час об'їзду підрозділів, комбат першим побачив тіні в посадці і дав команду зупинитися. Бійці і комбат спішилися, зайняли оборону, але сили були нерівними, ДРГ противника вже чекала в засідці. Командир батальйону прийняв на себе весь вогонь противника, чим і зберіг життя хлопців. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ТОБІ, КОМБАТ !!! ", - сказано в повідомленні бригади.

«Сьогодні на вулиці Інститутській на алеї героїв Небесної сотні в 15:00 відбудеться прощання з комбатом 72-ї бригади, який загинув в боротьбі за Суверенітет України», - йдеться у повідомленні 72-ї бригади на офіційній сторінці у Facebooк.

Нагадаємо, командир третього батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрій Жук загинув унаслідок бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою на Донбасі.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...