"Сьогодні українська держава бореться за мир на своїй рідній землі", - Марина Порошенко презентувала дітям Нью-Йорка "Книгу Миру" (фото)

З нагоди Міжнародного дня Миру Марина Порошенко разом із учнями нью-йоркської школи вписали нові сторінки в загальнонаціональну українську "Книгу Миру"

Фото: прес-служба Президента України

У рамках робочого візиту Президента України до США та участі у 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, дружина Президента Марина Порошенко відвідала найстаріший український навчальний заклад в Америці - Українську католицьку школу Св. Юра у Нью-Йорку, та презентувала там "Книгу Миру". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Президента України.

"Із нагоди Міжнародного дня Миру, який сьогодні відзначають в усьому світі, Марина Порошенко разом із учнями нью-йоркської школи вписали нові сторінки в загальнонаціональну українську «Книгу Миру».

Розповідаючи про проект «Книга Миру» американським дітям, Марина Порошенко зауважила, що мир - одна з найбажаніших цінностей у світі. «Сьогодні українська держава бореться за мир на своїй рідній землі, але мир – це не просто відсутність війни, це щоденний прояв взаємоповаги й взаєморозуміння, допомога один одному та доброзичливість», - підкреслила дружина Президента.

У закладі здобувають середню освіту діти різних національностей. Загальна кількість учнів складає понад 50 осіб, із яких 15 мають українське коріння. Усі діти вчаться за освітньою програмою штату Нью-Йорк, але одним з обов’язкових курсів у школі є вивчення української мови та історії, а також уроки релігії.

Уже другий рік у старшій школі разом зі своїми однолітками навчається дівчинка з інвалідністю Джин Д’Огест. Пані Марина провела окрему зустріч із Джин, її батьком та юристом Джері Маерсоном, який супроводжує родину Д’Огест та є досвідченим спеціалістом втілення інклюзивної освіти у США. Пан Маерсон поділився напрацьованим досвідом роботи в галузі освіти дітей з аутизмом і передав Дружині Президента України методичні матеріали для проведення роботи, спрямованої на адаптацію родин дітей з розладами аутичного спектру до життєвих обставин, та інформування суспільства щодо сприйняття цих дітей.

Марина Порошенко також відвідала церкву Св. Юра в Нью-Йорку та дитячий садочок, який функціонує при Українській католицькій школі.

На пам'ять про зустріч дружина Президента подарувала вихованцям закладу українську художню літературу для шкільної бібліотеки.

Довідка. Міжнародний день миру встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 1982 році. Починаючи з 2002 року відзначається 21 вересня. Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня", - йдеться у повідомленні.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...