Сьогодні в Каннах пройде церемонія відкриття 69-го міжнародного фестивалю

10 молодих режисерів представлять Україну на Каннському кінофестивалі.

Сьогодні в Каннах відкриється кінофестиваль. Фото: ivona.bigmir.net.

Сьогодні починає свою роботу 69-ий Каннський кінофестиваль. Фестиваль відкриє фільм Вуді Аллена "Café society". Майстер психологічної комедії присвятив свою нову картину Голлівуду 30-х років, куди потрапляє його герой в надії знайти роботу в кіноіндустрії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначимо, що кінофестиваль в Каннах вписаний в програму Міністерства закордонних справ Франції "Гран-тур" (Великий тур), мета якої - підвищити привабливість Франції для туристів.

Для канської афіші цього року був обраний кадр з фільму Жан-Люка Годара "Презирство" 1963 року народження, на якому ми бачимо людину, що піднімається по східцях знаменитої вілли Маллапарте на о. Капрі.

Як повідомляється, відбірковим комітетом фестивалю було переглянуто 1869 фільмів. 54 картини всіх конкурсів головної програми (в тому числі сім режисерських дебютів) представляють 29 країн світу. В основному конкурсі будуть показані 20 фільмів.

Господиня фестивалю Франція представлена в основній програмі 69-го фестивалю новою режисерською роботою Ніколь Гарсіа "Кам'яна хвороба" (Mal de pierres).

При цьому відзначимо, що українські картини в основний конкурс, фільми якого боротимуться за "Золоту пальмову гілку", не потрапили.

У крісло голови журі сяде австралійський режисер Джордж Міллер, автор знаменитої саги про Божевільного Макса.

Приємно відзначити, що Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього", організація молодих кінематографістів СУЯ (Сучасне Українське Кіно) і Національний центр Олександра Довженка створили освітній проект, в рамках якого 10 молодих режисерів з України поїдуть до Канн вчитися просувати свої ідеї, представляти фільми на кіноринку Marche du Film в секції Short Film Corner і всіляко взаємодіяти з колегами з інших країн.

Імена цих 10 щасливчиків - Павло Остриков, Катерина Горностай, Наріман Алієв, Мар'яна Литвинова, Філіп Сотниченко, Никон Романченко, Юрій Шилов, Соломія Томащук, Анна Борисова.

Яку пенсію можна буде отримати з зарплатою 10 тис. грн

неділя, 28 квітень 2024, 8:45

В Україні з зарплатою в 10 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої сягає всього 2818,8 грн. Розмір виплати залежить від кількох показників, передають Патріоти України. Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Так, згідно з ...

У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...