Солдат удачі: ЗМІ з'ясували, що робив на Донбасі австрієць, затриманий у Польщі

Австрійське правосуддя очікує оперативної екстрадиції громадянина Австрії, затриманого у Польщі за підозрою у скоєні воєнних злочинів на Донбасі.

Беньямін Ф. (крайній ліворуч) з іншими учасниками "Task Force Pluto" навесні 2016-го. Фото:http://www.dw.com/uk/

Австрійська преса з'ясувала цікаві деталі з минулого громадянина Австрії, підозрюваного у скоєнні військових злочинів на українському Донбасі. Так, за даними газети Kurier, йдеться про Беньяміна Ф., який вже знайомий правоохоронцям. Раніше підозрюваний мав проблеми із законом через наркотичні речовини, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Донбас для Беньяміна Ф. став далеко не першим досвідом участі у збройному конфлікті. Уродженець одного з сіл невеликої громади Клайнвальзерталь у мальовничому районі Австрії безпосередньо на кордоні з німецькою Баварією встиг побувати у багатьох "гарячих точках". Ще донедавна "солдат удачі" розповідав про свої пригоди цілком відкрито і навіть виставляв звитяжні фото у соціальних мережах.

Австрійські ЗМІ змальовують досить нетипову для вояка-добровольця біографію: мав успіхи у школі, вчився грі на скрипці та готувався стати лижним інструктором і навіть добровільно допомагав пожежникам.

Та одного дня тихе бюргерське життя йому набридло. У 17 років Беньяміна Ф. призвали в армію. "Бойове хрещення" він мріяв пройти у складі місії KFOR - міжнародних сил з підтримки миру в Косово. Але сповна задовольнити свою спрагу до пригод тоді не вдалося - щоразу, як в Косові "пахло смаженим", на завдання відправляли французьких військових, а австрійські залишалися в казармах. "Там було до смерті нудно", - згадував Беньямін Ф. в одному з інтерв'ю.

За ризикованими викликами молодий австрієць вирушає до Африки і супроводжує кораблі у Сомалі, де лютують морські пірати. Тоді ж Беньямін Ф. намагався потрапити у Французький іноземний легіон, але безуспішно. Далі він повертається додому і влаштовується у Відні працювати охоронцем. Але в душі виношує плани нової авантюри. І така нагода нарешті настає із початком воєнних дій на Донбасі: знайшовши однодумців у Facebook, на їхнє запрошення він вирушає до Києва, а звідти прямо на передову в зону АТО.

Про бої на Донбасі 2014-го Беньямін Ф. у розмові з журналістами газети Kurier згадував без особливого пієтету: тоді найбільше його вразили масштаби пияцтва серед українських товаришів по зброї. До того ж "траншейна війна" з підписанням мінських угод швидко йому набридла.

Наступною зупинкою Беньяміна Ф. стає Сирія, де молодий австрієць воює на боці курдських повстанців з YPG. Але вони занадто віддані релігії. Серед сирійських курдів він не знаходить відради і, зрештою, перебазовується до воєнізованих курдських формувань "Пешмерга" в Іраку. "Де присутня смерть, все набагато живіше", - пояснює він в одному з інтерв'ю.

Після Іраку Беньямін Ф. встиг ще раз побувати в Україні - цього разу у складі "Task Force Pluto" (Команда Спецпризначення Плутон) - добровольчого батальйону у складі "Правого сектора", який заснували троє американців та ще один австрієць. З останнім Беньямін Ф. приятелює ще зі своїх армійських часів.

Беньямін Ф. залюбки розповідав історії боїв, у яких брав участь. "Донецький аеропорт був у якихось 800 метрах від нас. Ми сиділи з ним в окопі і він розказував про свої бої. Я і сам бачив, як він бере зброю в руки і стріляє", - каже фотограф-фрілансер Тімо Фоґт.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...