"Сонце, це все дурниця. Тобі нічого не загрожує. Дуже прошу, нічого не роби": Як чорні ріелтори кинули покупця з квартирою у Києві

Ріелтори виявилися шахраями. "Онучка", яка передала документи на квартиру, також виявилася підставною, а документи - підроблені.

Ріелтори обдурили клієнтку у Києві. Ілюстрація: соцмережі.

Жінка за допомогою ріелторів купила квартиру в Києві, проте незабаром її вигнали на вулицю, повідомляють Патріоти України.

Ольга Шенер хотіла придбати житплощу в столиці, тому знайома порадила їй хорошого, за її словами, ріелтора. Так вона зв'язалася з жінкою-брокером, яка швидко підібрала однокімнатну квартиру на вулиці Єреванській в Солом'янському районі Києва. Ціна житплощі склала 25 тисяч доларів, що підходило покупниці.

Ріелтор познайомила Ольгу зі своєю напарницею і вони почали її переконувати, що кращого варіанту за таку ціну годі й шукати. Шенер погодилася придбати її і разом з брокерами пішла до нотаріуса оформляти документи.

Квартиру продавала внучка, бабуся якої там проживала, але померла в 2018 році, переписавши житло на родичку. Ольга зустрілася з онукою лише при оформленні документів, а раніше вони спілкувалися тільки через ріелторів.

Перевіривши всі документи і не помітивши підвоху, Ольга підписала договір про дарування, а не купівлі-продажу, тому що ріелтери переконали її, що це допоможе заощадити суму на податках. Також брокери додали, що роблять так з усіма клієнтами.

Шенер відразу ж заїхала в квартиру і встигла прожити там 4 місяці. Але через цей термін вона отримала поштою повідомлення, що її квартиру заарештовано.

"Отримала поштою лист, в якому було сказано, що Подільський райсуд наклав на мою квартиру арешт. Це було зроблено "в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України". Я подивилася, що це за стаття - шахрайство! І відкрито це виробництво було ще в березні 2017 року. У той час як квартиру я купила в квітні. Нічого не розуміючи, подзвонила ріелтеру. Вислухавши мене, вона попросила надіслати їй цей лист по "Вайберу". Після чого передзвонила і почала заспокоювати: "Сонце, я говорила з адвокатом. Так ось, це все дурниця і тебе ніяк не стосується. Звичайна відписка. Тобі нічого не загрожує". "Але там сказано, що квартира арештована!"- кажу. "Нічого страшного, - відповіла ріелтор. - Ти зможеш і далі в ній жити, зможеш її здавати. Тільки продати поки не зможеш. Але ти ж і не збиралася, правда? "Потім ще написала мені: "Дуже прошу, нічого не роби. Якщо щось треба буде, я допоможу. Зараз все добре. Це описка, тобі нічого не загрожує. Але, якщо хочеш, можеш зробити собі головняк".

Як пізніше з'ясувалося, ріелтори виявилися шахраями. "Онучка", яка передала Ользі документи на квартиру, також виявилася підставною, а документи підроблені. У поліції з'ясували, що в квартирі дійсно проживала бабуся, але спадкоємців вона не мала. Тому житло повинно було перейти в державну власність, проте зловмисники дізналися про смерть самотньої бабусі і провернули таку аферу.

Правоохоронці затримали двох спільниць. Вони займалися ще кількома такими квартирами. "Онуку" поки розшукати не вдалося. Але незважаючи на расскритий план афери, Ольга квартири позбулася. Після доведення провини брокерів, вона зможе стягнути витрачену на житло суму з брокерів, сказав адвокат.

Джерело: Факты

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...