Совок у голові? Більшість українців відчувають обов'язок "віддячувати" лікарям за лікування - опитування

​Більше половини опитаних вважають нормальним дарувати медикам алкоголь або шоколадки в якості подяки.

Ілюстрація:ukr.segodnya.ua

Більшість українців відчувають себе зобов'язаними віддячити лікареві за проведене лікування або огляд. Результати дослідження соціологічної групи Рейтинг показали, що 59% людей, що живуть в Україні не бачать в цьому нічого поганого, зазначають Патріоти України.

Найбільше українців, які відчували обов'язок "подякувати" медику, виявилося на заході і в центрі країни (66%), а найменше - на сході (48%). На півдні таких "вдячних" налічується 42%, на півдні досить високий рівень неприйняття явища "подяки" медичному працівнику - 42% не відчувають ніяких зобов'язань.

Найчастіше в якості подяки українці приносять лікарям 100-250 грн (23%). Від 250 до 500 грн на вимогу лікарів платили 16%, 500-1000 грн - 14%, понад 1000 грн - у 16%.

І тільки 5% сказали, що не платили б хабар, якби від них цього вимагали.

Окупанти навіть зруйнували його дім, але...: Харків'янина вдруге судитимуть за любов до "русского мира" (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 21:28

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові 48-річного чоловіка, який є шанувальником Росії. За даними слідства, у 2022 році його вже притягували до кримінальної відповідальності за те, що він заперечував збройну агресію Росії проти Україн...

"Спорт поза політикою": Призер Олімпіади з плавання став на захист Ломаченка перед титульним боєм

вівторок, 7 травень 2024, 21:16

Срібний призер Олімпіади з плавання і колишній народний депутат України Денис Силантьєв поділився думкою щодо українського боксера Василя Ломаченка. Силантьєв в інтерв'ю Sport-express.ua заявив, що не хоче «змішувати спорт і політику», передають Патріо...